MALZEMELER
Hamuru İçin
-4 Su Bardağı Un
-1 Paket İnstant Maya
-1 Tatlı Kaşığı Şeker ve Tuz
-1 Su Bardağı Ilık Süt
-1 Çay Bardağı Sıvıyağ
-50 gr Margarin
Üst Malzemesi İçin
-1 Tatlı Kaşığı Salça
-1 Su Bardağı Kaşar Rendesi
-1 Tane Parmak Sucuk
-5 Dilim Salam
-10'ar Tane Siyah ve Yeşil Zeytin
-1 Çay Bardağı Konserve Mısır
HAZIRLANIŞI
Hamuru hazırlamak için un kaba elenip ortası açılır, kenarına toz maya serpiştirilir. Kalan sıvı malzemeler unun ortasına dökülüp güzelce yoğurulur. Hafif unlanmış tezgahta hamur açılıp tepsi boyundan 2 cm büyük açılır. Hamur tepsiye hiç hava boşluğu kalmayacak şekilde güzelce yayılıp kenarlarına parmakla şekil verilir.
1 çay bardağı suda açılan salça (ben kekik ve kırmızı biber ekledim) hamurun üzerine gezdirilir. Ardından kaşar rendesi yayılır ve sırasıyla sucuk, salam ve zeytinler dizilir. Son olarak mısırlarda üzerine serpiştirilip önceden 200 dereceli fırında pişirilir.
Merhabalar...
YanıtlaSilZiyaretiniz ve cici yorumunuz için çok tşkr ediyorum....
Sitenizi takibe aldım sevgilerle...
Bu arada pizza çok iştah açıcı gözüküyor..
Ellerine sağlık:)