10 Kasım 2009 Salı

ZEYTİNYAĞLI TAZE FASÜLYE


MALZEMELER
-Yarım Kilo Taze Fasülye
-1 Tane Soğan
-1 Tane Domates
-3 Yemek Kaşığı sıvıyağ
-1 Tatlı Kaşığı Salça
-Yarım Litre Su
-Tuz, Kırmızı Biber, Kesme Şeker
HAZIRLANIŞI
Fasülyelerimizi yıkayıp boyuna ve enine ikiye kesip hazırlayalım. Tencereye sıvıyağı alıp piyazlık doğranmış soğanı koyup kavuralım, ardından rendelenmiş domates ve salçayı ilave edip 1-2 dakika kavuralım. Üzerine hazırladığımız fasülyeyi koyalım baharatları da ilave edip biraz daha soteleyelim. Kaynar suyunu koyup kısıp ateşte pişirelim.
NOT: Mümkünse zeytinyağlıları bir gün dinlendirip öyle servis edelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder