5 Eylül 2009 Cumartesi

PEYNİRLİ KEK


MALZEMELER

-3 Yumurta
-2 Yemek Kaşığı Yoğurt
-1 Çay Bardağı Sıvıyağ
-100 Gr Beyaz Peynir
-2 Dal Yeşil Soğan
-Yarım Demet Maydanoz
-Tuz ve Kabartma Tozu
-Aldığı Kadar Un

HAZIRLANIŞI

Yumurta, yoğurt ve sıvıyağ pürüzsüz hale gelene dek çırpılır. Üzerine un ilave edilip tekrar çırpılır. Ardından incecik doğranmış maydanoz, yeşil soğan, ufalanmış beyaz peynir ve kabartma tozu ilave edilip tahta kaşıkla karıştırılır. Yağlanmış kalıba dökülüp üzerine susam ve çaörek otu serpilir. önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişirilir.
Not: Kek peynirli olduğu piştikten sonra en az 15 dakika kalıpta bekletilir, zira sıcakken peynirler kalıba yapışıp kek kırlabilir.


2 yorum:

  1. bende bu kekten çok sık yapıyorum gerçi uzun zamandır yapmadım ama bir ara hemen hergün yapıyordum kızımla eşim bayılır peynirli keke

    YanıtlaSil
  2. bende ilk kez ramazanda yapmıştım bu keki sahur için. çok doyurucuydu

    YanıtlaSil