26 Mayıs 2009 Salı

PASTANE POĞAÇASI

MALZEMELER

-250 gr teremyağ
-2 Yumurta
-1 Çay fincanı ılık süt
-1 Paket yaşmaya
-2 Tatlı kaşığı tuz ve şeker
- Aldığı kadar un
-Beyaz peynir


HAZIRLANIŞI

Ilık sütün içinde maya eritilir, ardından oda ısısında ki tereyağı, yumurta (birinin sarısı üzeri için) tuz ve şeker krema kıvamına gelinceye dek karıştırılır. Ardından un azar azar ilave edilir, yumuşak ve kıvamlı bir hamur olmasına özen gösterin. Mayalanmasını beklemeden iç malzemesini koyup şekil verin. üzerine yumurta sarısı sürüp çatalla çizin, yarım saat kadar tepside mayalandırıp önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında kızarana dek pişirin.

1 yorum: