26 Mayıs 2009 Salı

KOKOS KEK

MALZEMELER

-3 Yumurta
-1 Su bardağı toz şeker
-1 Kahve fincanı sıvı yağ
-1 Kahve fincanı yoğurt
-1 Su bardağı hindistan cevizi
-1 Su bardağı un
-1 Paket vanilya ve kabartma tozu

HAZIRLANIŞI

Oda ısısında ki yumurtalar mikser yardımıyla toz şekerle 2 dk çırpılır. Ardından sıvı yağ ve yoğurt konulup çırpılmaya devam edilir. Hazırlanan sıvının üzerine un elenir, hindistan cevizi, vanilya ve kabartma tozu ilave edilip pürüzsüz bir hamur elde edilir. Uygun ebatta yağlanmış bir kek kalıbına dökülür. ( Ben dikdörtgen kek kalıbını tercih ettim) Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişirilir.
Ben sunum aşamasında çikolata sos kullanmayı tercih ettim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder