16 Haziran 2009 Salı

KIYMALI PİDE


MALZEMELER

-50 Gr Margarin
-1 Çay Bardağı Sıvı Yağ
-1 Çay Bardağı Ilık Su
-1 Küp Maya
-Aldığı Kadar Un
-Tuz ve Şeker

İç Malzemesi İçin
-300 Gr Orta Yağlı Kıyma
-2 Tane Soğan
-2 Tane Domates
-2 Tane Sivri Biber
-Yarım Demet Maydanoz
-Tuz, Karabiber, Kırmızıbiber

HAZIRLANIŞI

Ilık suyun içinde maya eritilir, sıvı yağ ve margarin konularak iyice karıştırılır. Un azar azar ilave edilip yumuşak bi hamur elde edilir. Üzerine temiz bir bez örtülerek yarım saat kadar dinlendirilir.
2 yemek kaşığı sıvı yağ konulan tencerede yemeklik doğranmış soğanlar öldürülür, ardından ince doğranmış biberler eklenip sotelemeye devam edilir. Üzerine kabukları soyulup küp küp doğranmış domatesler ve kıyma eklenip suyunu salıp çekene dek pişirilir. En son doğranmış maydanoz ve baharatlar eklenip iyice karıştırılır.
Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparılıp unlanmış tezgahta uzunlamasına açılır. Ortasına kıymalı harçtan konulup kenarlardan katlanır ve uçları birleştirilir. Üzerine yumurta sarısı sürülüp tepsi mayası getirilir. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pideler kızarana dek pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder