16 Haziran 2009 Salı

ÇİLEKLİ KALP PASTA


MALZEMELER

Pandispanya İçin
-3 Yumurta
-3 Fincan Şeker
-3 Fincan Un
-1 Paket Kabartma Tozu

Ara Kreması İçin
-1 Yumurta Sarısı
-2 Yemek Kaşığı Un
-Yarım Çay Bardağı Toz Şeker
-2 Su Bardağı Süt
-1 Tatlı Kaşığı Margarin
-1 Paket Vanilya

Üst Kreması İçin
-1 Poşet Krem Şanti
-1 Çay Bardağı Süt
-15 Tane Çilek
-2 Yemek Kaşığı Toz Şeker

HAZIRLANIŞI

Oda ısısındaki yumurtalar şekerle köpürene dek çırpılır. Ardından kabartma tozu eklenmiş un yumurtalara elenir ve pürüzsüz bir hamur haline getirilir. Kalp şeklinde ki yağlanmış kalıba dökülür ve önceden ısıtılımıç 175 derecelik fırında pişirilir.
Öte yandan ara krema malzemeleri margarin ve vanilya hariç bir tencereye alınıp kısık ateşte sürekli karıştırılarak pişirilir. Kaynamaya başlayınca altı kapatılıp margarin ve vanilya eklenip mikserle 2 dakika çırpılır.
Pişip soğuyan kek ortadan ikiye kesilip hazırlanan krema eşit olarak ilk katın arasına yayılır. İsteğe göre incecik dilinlenmiş çilekle döşenir. İkinci kek üstüne kapatılır. Krem şanti 1 çay bardağı soğuk sütle çırpılır ve sıkma torbasına 4-5 yemek kaşığı doldurulur. Kalan krem şanti ile kekin üzeri düzgünce sıvanır.
Sıkma torbası yardımı ile kekin üzerine iki tane kalp çizilir. Diğer taraftan çilek ve şeker mikserden geçirilir ve kalplerin boşluk kısımlarına doldurulur.
Buzdolabında en az 3 saat beklettikten sonra servis edilir.

1 yorum: