14 Ağustos 2009 Cuma

EBRU KEK


MALZEMELER

-2 Yumurta x2
-2 Kahve Fincanı Şeker x2
-1 KahveFincanı Sıvıyağ x2
-1 Kahve Fincanı Süt x2
-1.5 Su Bardağı Un x2
-Vanilya Kabartma Tozu x2
-2 Yemek Kaşığı Kakao

HAZIRLANIŞI

Oda ısısında ki yumurtalar şekerle 3 dk. çırpılır. Ardından süt ve sıvı yağ konulup tekrar çırpılır. Bu sıvı karışımın üzerine un vanilya ve kabartma tozu elenerek ilave edilir ve iyice karıştırılıp bu hamur kenara alınır. Ardından ikinci hamur aynı şekilde kakao ilavesiyle hazırlanır. Yağlanmış tepsiye orta kısımdan başlanarak 1 fincan kakaolu hamur dökülür, ardından 1 fincan da sade hamur kakaolu hamurun tam orta kısmına dikkatlice dökülüp yayılması sağlanır. (Bu işlem sırasında kesinlikle kaşık kullanmayın zira keke istediğiniz şekli veremeyebilirsiniz.) hamur bitene bu işleme devam edilir. Çubuk makarna yardımıyla keke orta kısımdan yukarı doğru çizgiler çekilir. Ardından bu çizgilerin aksi yönünde tekrar kek çizilir. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirilir.
Not: Hamuru iki seferde hazırlamamda ki amaç bi hamuru ikiye bölünce eşit olmuyor ve birinden biri artınca bu deseni yakalayamıyorsunuz.
Birde bu keki yaparken o kadar heyecanlandım ki piştikten sonra ki halini fotoğraflayamadan dilimledim. Bir daha ki sefere inşallah :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder