8 Ağustos 2009 Cumartesi

ETLİ YAZ TÜRLÜSÜ


MALZEMELER

-Yarım kg Taze Fasülye
-200 gr Yağsız Et
-2 Yemek Kaşığı Tereyağı
-1 Tane Soğan
-3 Tane Yeşil Biber
-2 Tane Domates
-1 Tane İri Patates
-1 Tane Patlıcan
-1 Tatlı Kaşığı Salça

HAZIRLANIŞI

Tencereye yemeklik doğranmış soğan, orta büyüklükte doğranmış biberler, kuşbaşı doğranmış etler ve tereyağı konulup kısık ateşte etler suyunu salıp çekinceye kadar pişirilir. Ardından küp küp doğranmış domatesler ve salça konulup çok hafif karıştırılır, üzerine fasülyeler ilave edilip yarım litre kaynamış su konulur. Yemek bu suyu çekince üzerine küp küp doğranmış patates, tuzlu suda bekletilmiş patlıcanlar ve tuz konulur, tekrardan 1 litre daha kaynamış su ilave edilip sebzeler iyice ymuşayıncaya kadar pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder