23 Ağustos 2009 Pazar

KARNIYARIK


MALZEMELER

-6 Tane Küçük Boy Patlıcan
-1 Tane İri Soğan
-3 Yemek Kaşığı Sıvıyağ
-400 Gr Yağsız Kıyma
-1 Yemek Kaşığı Salça
-1 Tane Domates
-3 Tane Sivri Biber
-Yarım Demet Maydanoz
-Tuz, Karabiber, Kırmızıbiber

HAZIRLANIŞI

Patlıcanlar alacalı soyulup 20 dk tuzlu suda bekletilir. Tavaya bolca sıvıyağ dökülüp kızdırılır, patlıcanların suyu peçeteyle alınıp sıvıyağda kızartılır. Kızaran patlıcanlar borcama alınıp boyuna çizik atılıp kenarlara doğru açılır. Diğer taraftan yemeklik doğranmış soğan sıvıyağda öldürülür. Salçası eklenip birkez çevrilir, üzerine kıyma ilave edilip suyunu salıp çekinceye kadar pişirilir. En son olarak maydanoz ve baharatları eklenip güzelce harmanlanır. Harcın ilk sıcağı çıktıktan sonra patlıcanların içine pay edilir. Üzerine dilimlenmiş domates ve yeşil biber konulur. 2 su bardağı kaynar suyun içinde 1 tatlı kaşığı salça eritilip karnıyarıkların üzerine dökülür. Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında pişirilir. Yanında şehriyeli pilavla ikram edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder