10 Kasım 2009 Salı

ÇİKOLATALI MUZLU PASTA


MALZEMELER
Pandispanya için
-3 Yumurta
-3 Kahve Fincanı Un
-3 Kahve Fincanı Şeker
-2 Yemek Kaşığı Kaynar Kakao
-2 Yemek Kaşığı Kaynar Su
-1 er Pket Vanilya ve Kabartmatozu
Ara Kreması İçin
-2 Su Bardağı Süt
-1 Yumurta
-2 Yemek Kaşığı Un
-Yarım Çay Bardağı Tozşeker
-1 Tatlı Kaşığı Margarin
-1 Paket Vanilya
-2 Tane Muz
(Pandispanyayı ıslamak için bir kutu muzlu veya çikolatalı süt. Hangisinin tadının daha yoğun olması isteğinize bağlı)
Üzeri İçin
-1 Poşet Krem Şanti
-1 Çay Bardağı Soğuk Süt
HAZIRLANIŞI
Oda ısısndaki yumurtalar şekerle köpürene dek çırpılır. Un ilave edilip biraz daha karıştırılır, kakao vanilya, kabartma tozu ve kaynar su ilave edilip hamur pürüzsüz hale getirlir. Öneceden ısıtılmış fırında pişirilir.
Diğer taraftan un, şeker, yumurta şöyle bi karıştırılıp süt ilavesiyle ocağa alınır. Sürekli karıştırılarak muhallebi kıvamına getirilir. Göz göz olup kayanamaya başlayınca altı kapatılıp margarin ve vanilya konulup mikserle 1-2 dakika çırpılır.
Soğuyan pandispanya düzgün bi şekilde ortadan ikiye kesilir ve muzlu veya çikolatalı sütün yarısı ile ıslanır. Kreması dökülüp güzelce yayılır ve dilimlenmiş muzlar dizilir. İkinci kat pandispanyada üzerine kapatılıp kalan sütle ıslanır, hazırlanan kremşanti ile düzgünce sıvanır.
Hazırlanan pasta buzdolabında en az 3 saat dinlendirilip damla çikolata ile servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder