10 Kasım 2009 Salı

HAVUÇLU KEK


MALZEMELER
-4 Yumurta
-2 Su Bardağı Şeker
-1 Su Bardağı Sıvıyağ
-1 Su Bardağı Ceviz
-3 Tane İri Havuç
-2,5 Su Bardağı Un
-1 Tatlı Kaşığı Tarçın
-1 er Paket Vanilya ve Kabartma tozu
HAZIRLANIŞI
Oda ısısındaki yumurtalar şekerle 2-3 dakika çırpılır, ardından sıvıyağ eklenip çırpmaya devam edilir. Sırasıyla rendelenmiş havuç, iri kıyılmış ceviz konulup tahta kaşıkla karıştırılır. Un, tarçın, vanilya, kabartma tozu harmanlanıp sıvı karışımın üzerine elenir. Tekrar tahta kaşıkla çok az karıştırılıp yağlanmış büyükçe bir kalıba dökülür. Önceden ısıtılmış 150 derecelik fırında pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder